06 24 75 58 84 / 024 737 03 44 info@russischtaalbureau.nl

Medische vertalingen

russisch, oekraïens < > Nederlands, engels


Accuratesse en discretie verzekerd.

Onze vertalers hebben een medische achtergrond en zijn of waren werkzaam in de branche. Alle vertalingen worden dubbel gecontroleerd op o.a. de juiste terminologie waardoor we hoge kwaliteit kunnen garanderen. Wij verzorgen de meest uiteenlopende vertalingen op het gebied van de geneeskunde en de gezondheidszorg. Vraag naar onze referenties of vraag geheel vrijblijvend een gratis proefvertaling aan.

Accuratesse en vakkennis zijn essentieel voor een betrouwbare medische vertaling.

Naast vertalingen voor professionele opdrachtgevers geven wij aan particulieren, indien gewenst, toelichting op de vertalingen in hun moedertaal omdat vaak, gezien de medische terminologie, niet begrepen wordt wat er precies wordt bedoeld. Deze nazorg service wordt zeer gewaardeerd en hiervoor berekenen wij geen extra kosten.

Portfolio

  • Medische documentatie (anamneses, onderzoeken, operatieverslagen, ontslagbrieven, certificaten en gezondheidsverklaringen).
  • Documentatie met betrekking tot medische hulpmiddelen (gebruikshandleidingen (IFU’s) voor medische apparatuur en software, verpakkingsteksten bij hulpmiddelen en apparatuur, MRI-scanners, bloeddrukmeters, gehoorapparaten enz.).
  • Medische literatuur (wetenschappelijke artikelen, onderzoeksrapporten, vragenlijsten, richtlijnen).

Wij beschikken over een netwerk van ervaren ‘native speaker’ vertalers die doorgaans ook een opleiding in de geneeskunde of gezondheidszorg hebben gevolgd. Iedere vertaling wordt gecontroleerd door een tweede vertaler waardoor we hoge kwaliteit van de vertalingen kunnen waarborgen. Omdat kwaliteit bij ons voorop staat, wordt bij elke opdracht, waarvoor specifieke kennis vereist is, een vertaler ingezet die de meeste affiniteit heeft met het te vertalen onderwerp of vakgebied.