Medische vertaling Russisch

Accuratesse en discretie zijn essentieel voor een betrouwbare medische vertaling.

Medische vertalingOnze medische en farmaceutische vertalers hebben een medische en/of farmaceutische achtergrond en zijn werkzaam in de branche. Alle vertalingen worden dubbel gecontroleerd op o.a. de juiste terminologie waardoor we hoge kwaliteit hiervan kunnen garanderen. Wij verzorgen de meest uiteenlopende vertalingen op het gebied van de (dieren)geneeskunde en gezondheidszorg, van gezondheidsverklaringen tot klinische trials.

Naast vertalingen voor professionele opdrachtgevers geven wij aan particulieren, indien gewenst, toelichting op de vertalingen in hun moedertaal omdat vaak, gezien de medische terminologie, niet begrepen wordt wat er precies wordt bedoeld. Deze nazorg service wordt zeer gewaardeerd en hiervoor berekenen wij geen extra kosten.

medische/farmaceutische afkortingen

Portfolio

Wij zijn gespecialiseerd in het vertalen van medische en farmaceutische teksten. Wij vertalen van het Russisch naar het Nederlands/Engels en van het Nederlands/Engels naar het Russisch:

  • Medische documentatie (anamneses, onderzoeken, operatieverslagen, ontslagbrieven, certificaten en gezondheidsverklaringen).
  • Documenten met betrekking tot registratie en gebruik van medicijnen (verpakkingsteksten, patiëntenbijsluiters (PIL), samenvatting van de productkenmerken (SmPC), marktintroductieteksten, vergunningsvoorwaarden, geneesmiddelenbewaking).
  • Klinische trials (onderzoeksprotocollen, Informed Consent Forms (ICF’s), Patient Reported Outcome (PRO) Forms, instructies voor onderzoekers en patiënten, patiëntverslagen).
  • Farmaceutische documentatie (Patient Information Leaflets (PIL), bijsluiters).
  • Documentatie met betrekking tot medische hulpmiddelen (gebruikshandleidingen (IFU’s) voor medische apparatuur en software, verpakkingsteksten bij hulpmiddelen en apparatuur).
  • Medische literatuur (wetenschappelijke artikelen, onderzoeksrapporten, vragenlijsten, richtlijnen).

Wij beschikken over een ervaren team medische vertalers die doorgaans ook een opleiding in de geneeskunde of gezondheidszorg hebben gevolgd. Iedere vertaling wordt gecontroleerd door een tweede lezer waardoor we hoge kwaliteit van de vertalingen kunnen waarborgen.

Omdat kwaliteit bij ons voorop staat, wordt bij elke opdracht, waarvoor specifieke kennis vereist is, een vertaler ingezet die de meeste affiniteit heeft met het te vertalen onderwerp of vakgebied.

Overtuig u van onze scherpe tarieven of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Bij overige vragen kan u contact met ons opnemen.

Wij zijn u graag van dienst…
Onze tarieven Offerteverzoek Contact opnemen

Wilt u alles nog eens op uw gemak nalezen?Download onze Medische vertaling white-paper
Dan kan u hier onze Medische vertaling Russisch white-paper downloaden.

Ook interessant voor u: